Antena 3 CNN Externe Preot al Catedralei Ortodoxe Române din Paris: "Suntem şi noi o ţintă. Trebuie să fim atenţi"

Preot al Catedralei Ortodoxe Române din Paris: "Suntem şi noi o ţintă. Trebuie să fim atenţi"

Preot al Catedralei Ortodoxe Române din Paris: "Suntem şi noi o ţintă. Trebuie să fim atenţi"
Sursa foto: Foto: adevarul.ro
de S.T.    |    14 Noi 2015   •   12:21

Atentatele teroriste din Paris au şocat şi comunitatea română din Franţa. Preotul timişean Constantin Târiziu, preot paroh la Catedrala Mitropolitană Română din Paris, a declarat pentru "Adevărul" că în opinia sa atacurile teroriste nu se vor opri.

Aflat în România, preotul a declarat că a vorbit deja cu colegii lui de la Paris pentru solicitarea sporirii măsurilor de securitate la slujbele de duminică.

Parohul Catedraeli Mitropolitane Ortodoxe Române din Paris crede că, în perioada următoare, creştinii vor fi potenţiale ţinte ale teroriştilor. "Este o problemă foarte mare pentru noi creştinii. Am dat telefon azi dimineaţă şi am rugat să ne asigure duminica o prezenţă sau măcar să se plimbe poliţişti în zonă. Suntem şi noi o ţintă a acestor neoameni care au intrat într-o mare discotecă şi au reuşit să omoare atâţia oameni. Sunt mulţi români care lucrează pentru musulmani în Franţa. Şi ei (n.r. musulmanii) condamnă sistemul acesta taliban. Nu sunt toţi nişte criminali, dar aceste lucruri sunt nişte bombe cu explozie tardivă şi într-o zi, la un apel al unui şef taliban, mulţi se pot transforma din oameni în neoameni", a mai spus preotul Târziu.

Mai multe, pe adevarul.ro.


×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris teroristi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close