Antena 3 CNN Externe Atentat terorist. Sunt zeci de morți și de răniți

Atentat terorist. Sunt zeci de morți și de răniți

Atentat terorist. Sunt zeci de morți și de răniți
02 Oct 2018   •   14:09

Cel puţin 13 oameni au fost ucişi şi alţi peste 20 au fost răniţi într-un atentat sinucigaş comis în timpul unui miting electoral în estul Afganistanului, a anunţat un oficial afgan, cu câteva săptămâni înainte de alegerile legislative din această ţară, informează AFP şi dpa.

Atacatorul şi-a declanşat încărcătura explozivă printre participanţii la o reuniune organizată de candidatul Abdul Nasir Mohammand în provincia estică Nangarhar, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului acestei provincii, Ataullah Khogyani. Unii dintre răniţi se află într-o stare critică, a adăugat acesta înainte ca numărul morţilor să crească de la 7, cât a fost anunţat iniţial, la 13.

Campania pentru alegerile legislative din 20 octombrie a demarat vinerea trecută în Afganistan într-un climat de temeri şi îndoieli. Scrutinul, amânat multă vreme, ar fi trebuit să aibă loc iniţial în urmă cu trei ani.

Cinci candidaţi au fost deja ucişi în atacuri, potrivit Comisiei Electorale Independente, iar violenţele s-ar putea intensifica şi mai mult în ziua votului.

Combatanţi talibani şi gruparea Stat Islamic (SI) au declarat că intenţionează să perturbe derularea scrutinului.

Într-o declaraţie la sfârşitul lui august, Consiliul de Securitate al ONU le-a cerut talibanilor să accepte armistiţiul propus de preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani şi a subliniat importanţa unor alegeri legislative paşnice, credibile şi transparente în Afganistan, pe 20 octombrie, precum şi a alegerilor prezidenţiale în aceleaşi condiţii, în 20 aprilie 2019.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close