Antena 3 CNN Externe Atentate iminente la Moscova! Extremiștii ar viza adunările publice mari. Avertismentul ambasadei SUA

Atentate iminente la Moscova! Extremiștii ar viza adunările publice mari. Avertismentul ambasadei SUA

Membri ai grupărilor extremiste plănuiesc atacuri iminente la Moscova asupra unor adunări publice mari, care includ concertele.

de Adrian Iclozan    |    08 Mar 2024   •   18:03

Avertismentul vine de la Ambasada SUA la Moscova și este adresat cetățenilor americani care încă se mai află în Rusia.

Textul publicat pe site-ul ambasadei spune că misiunea diplomatică din capitala rusă "monitorizează rapoartele potrivit cărora extremiștii au planuri iminente de a viza adunări mari în Moscova, inclusiv concerte", iar cetățenii americani sunt sfătuiți să evite adunările mari "în următoarele 48 de ore".

Ambasada, care i-a îndemnat în repetate rânduri pe toți cetățenii americani să părăsească Rusia, nu a oferit alte detalii despre natura amenințării, dar a adăugat că oamenii ar trebui să evite concertele și mulțimile și să știe în orice moment unde se află.

Avertismentul ambasadei SUA la Moscova vine după ce FSB a anunțat că a dejucat un atentat islamist

Avertismentul misiunii diplomatice americane vine la câteva ore după ce FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a anunțat că a dejucat un atac asupra unei sinagogi din Moscova, de care s-ar face responsabilă o celulă a grupării militante musulmane sunnite Stat Islamic.

Potrivit FSB, o celulă a Statului Islamic operează în regiunea rusă Kaluga, ca parte a ramurii afgane a grupării.

Ramura afgană a ISIS este cunoscută drept ISIS - Khorasan și urmărește crearea unui califat în Afganistan, Pakistan, Turkmenistan, Tadjikistan, Uzbekistan și Iran.

Celula teroristă islamică "se pregătea să atace credincioșii unei sinagogi folosind arme de foc iar, când au fost abordați, militanții au opus rezistență și au fost neutralizați prin focuri de ripostă de către forțele speciale rusești", a menționat FSB.

"Arme de foc, muniție, precum și componente pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv improvizat au fost găsite și confiscate", a mai adăugat serviciul rus de securitate.

Surse: Antena 3 CNN, Reuters

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close