Antena 3 CNN Externe Atentate în Belgia. Autoritățile au arestat un nou suspect de terorism

Atentate în Belgia. Autoritățile au arestat un nou suspect de terorism

Atentate în Belgia. Autoritățile au arestat un nou suspect de terorism
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mar 2016   •   10:03

O a şaptea arestare a avut loc vineri, în cartierul bruxellez Forest, în timpul unei percheziţii care s-a încheiat dimineaţa devreme, după operaţiunea de anvergură de joi seara a poliţiei, la Bruxelles, care s-a soldat cu arestarea a şase persoane, informează Radio-Televiziunea Belgiană (RTBF), scrie Agerpres.

Mai multe percheziţii au avut loc joi seara în comunele bruxelleze Jette şi Schaerbeek, cu participarea forţelor de intervenţie speciale şi a unui elicopter al poliţiei.

Parchetul federal a confirmat arestarea celor şase persoane, joi. Nu se cunoaşte încă identitatea lor. Parchetul urmează să vină cu mai multe precizări în cursul zilei de vineri.

Trei dintre persoanele în cauză au fost arestate la bordul autoturismului în care se aflau, în faţa clădirii Parchetului federal. Nu există încă detalii cu privire la prezenţa lor acolo. Alte două persoane au fost arestate în timpul unei percheziţii la Jette, iar o a treia în timpul unei percheziţii la Bruxelles.

Un judecător de instrucţie urmează să decidă vineri dacă va emite pe numele celor şase un mandat de arestare.

O percheziţie a avut loc şi la Schaerbeek, însă nu a dus la nicio arestare. Percheziţiile au fost efectuate de unităţile speciale ale poliţiei federale.

La Schaerbeek, poliţia a primit sprijin din partea armatei. Parchetul federal nu a furnizat încă detalii cu privire la aceste percheziţii şi la identitatea persoanelor.

Cu toate acestea, se cunoaşte ceva mai mult despre intenţiile presupuşilor terorişti. Se pare că teroriştii plănuiau să comită în capitala belgiană un atac de şi mai mare amploare decât cel care a avut loc marţi.

De asemenea, potrivit postului public flamand, anchetatorii sunt de părere că bărbaţii care se aflau la Forest doreau să organizeze o acţiune de anvergură în care să folosească arme de foc, la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: terorism
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close