Atentate la Bruxelles: Înainte de a se arunca în aer, Ibrahim El Bakraoui a încercat să-i disculpe pe presupușii săi complici

de S.T.    |    04 Apr 2016   •   12:08
Atentate la Bruxelles: Înainte de a se arunca în aer, Ibrahim El Bakraoui a încercat să-i disculpe pe presupușii săi complici

Ibrahim El Bakraoui, unul dintre cei doi atacatori sinucigași de la aeroportul Bruxelles-Zaventem, a lăsat în urma sa un mesaj în care îi disculpă pe alți presupuși complici, relatează luni cotidianul belgian La Derniere Heure și postul de televiziune RTL.

Un mesaj înregistrat de către Ibrahim El Bakraoui în care acesta își exprimă disperarea a fost descoperit în laptopul găsit abandonat într-o pubelă pe strada Max Roos din districtul bruxellez Schaerbeek, în urma atacurilor teroriste comise în urmă cu aproape două săptămâni în aeroportul și metroul din Bruxelles și soldate cu 32 de morți și peste 300 de răniți.

În mesajul respectiv, Ibrahim El Bakraoui face referire la diferiți suspecți care au fost arestați pentru complicitate și descrie ceea ce a făcut fiecare dintre aceștia pentru el în pregătirea atentatului sinucigaș de la aeroportul Zaventem. Însă, potrivit lui El Bakraoui, aceste persoane care i-au oferit ajutor nu știau la acea vreme care este scopul real al cooperării lor, scrie Agerpres.

Dintre ei, Mohamed Bakkali (28 de ani) este considerat a fi individul care a închiriat apartamentul de pe strada Henri Bergé, din cartierul bruxellez Schaerbeek, unde au fost realizate centuri cu explozibil pentru atentatele de la Paris, din 13 noiembrie anul trecut.

Bakkali este cel care a închiriat și o casă la Auvelais, lângă Namur (sud-estul Belgiei), unde au fost asamblate alte asemenea dispozitive.

Atentatele de la Bruxelles au fost comise de trei atacatori sinucigași — Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraoui, la aeroportul Bruxelles-Zaventem, și Khalid El Bakraoui, în stația de metrou Maelbeek. Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

x close