Antena 3 CNN Externe Atentate teroriste la Paris. Reuniuni ministeriale de urgenţă în Marea Britanie şi Germania

Atentate teroriste la Paris. Reuniuni ministeriale de urgenţă în Marea Britanie şi Germania

Atentate teroriste la Paris. Reuniuni ministeriale de urgenţă în Marea Britanie şi Germania
14 Noi 2015   •   11:34

Cancelarul german Angela Merkel a convocat pentru sâmbătă o reuniune ministerială de urgență după atentatele teroriste comise vineri noaptea la Paris și soldate cu cel puțin 127 de morți și circa 180 de răniți, transmite Agerpres.

Merkel a promis să 'facă totul' pentru a ajuta Franța în 'combaterea teroriștilor'. 'Mă voi întâlni în cursul zilei cu miniștrii de resort, pentru a analiza evoluția situației din Franța și toate chestiunile aferente', a spus șefa guvernului german.

La rândul său, premierul britanic David Cameron va conduce sâmbătă dimineață o reuniune de criză după seria de atentate de la Paris.

'Voi prezida o reuniune a comitetului COBRA în această dimineață după atentatele teroriste terifiante de la Paris', a declarat Cameron.

În semn de doliu față de victimele atentatelor din capitala franceză, șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy și partidul său și-au anulat o reuniune de prezentare a candidaților lor la Barcelona, cu cinci săptămâni înaintea alegerilor legislative din Spania.

Mariano Rajoy urmează să se adreseze presei la Madrid, începând cu ora locală 10:00 (09:00 GMT), de la sediul guvernului spaniol.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close