Antena 3 CNN Externe Atunci când moartea vine pe neaşteptate. Cele mai sângeroase atentate din istorie!

Atunci când moartea vine pe neaşteptate. Cele mai sângeroase atentate din istorie!

Atunci când moartea vine pe neaşteptate. Cele mai sângeroase atentate din istorie!
de S.T.    |    14 Noi 2015   •   13:19

Atentatele teroriste au luat milioane de vieți de-a lungul istoriei. Evenimentele de la Paris fac parte dintr-un lung șir de astfel de atacuri mârșave ale căror victime sunt oameni nevinovați, scrie a1.ro, citând descopera.ro.

Atacurile din Gamboru şi Ngala

În noaptea de 5 spre 6 mai, anul 2014, militanţi înarmaţi din gruparea teroristă musulmană Boko Haram (Interzis Occidentului, într-o traducere aproximativă) a atacat două aşezări învecinate, Gamboru şi Ngala, situate în statul Borno din Nigeria. Un număr de 336 săteni paşnici au fost ucişi fără cruţare, iar aşezările au fost distruse şi incendiate.
Puţinii supravieţuitori au reuşit să scape fugind în ţara vecină, Camerun. În aceiaşi noapte, cei din Boko Haram au răpit 11 fete creştine din şcoala Chibok, cu vârste între 12-15 ani, pe care le-au forţat să devină musulmane, precum şi neveste pentru militanţii lor. Conform intereselor grupării Boko Haram, cucerirea statului Borno este un act vital pentru sigurarea influenţei în acea parte a Nigeriei.

Incendiul de la Cinema Rex din Iran

Pe data de 18 august 1978, cinematograful Rex din Ambadan, Iran, a fost incendiat premeditat, atacul ducând la moartea a sute de spectatori inocenţi.Conform autorităţilor iraniene de aunci, acest act terorist a dus la moartea a peste 470 de persoane. Iar organizaţia Amnesty International susţinea în anul 1980 că incendiul respectiv a luat vieţile unui număr de 438 de oameni.
Potrivit istoricului Daniel Bynam, acest atac terorist a fost cel de-al treilea atentat de acest fel din istoria lumii, fiind întrecut ca număr de victime doar de atacurile din Khataniya, Irak şi 11 septembrie, New York.

Mai multe, pe a1.ro.

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris teroristi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close