Antena 3 CNN Externe Atentatul de la Charlie Hebdo a generat solidaritate în întreaga lume: "Este o CRIMĂ de NEÎNDURAT" #jesuischarlie

Atentatul de la Charlie Hebdo a generat solidaritate în întreaga lume: "Este o CRIMĂ de NEÎNDURAT" #jesuischarlie

Atentatul de la Charlie Hebdo a generat solidaritate în întreaga lume: "Este o CRIMĂ de NEÎNDURAT"  #jesuischarlie
de O.P.    |    08 Ian 2015   •   06:24

Atacul terorist din Paris a fost condamnat de opinia publică din întreaga lume. Mai mulţi şefi de stat şi de guvern au transmis mesaje de condoleanţe familiilor celor 12 victime.

Atentatul de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo este un atac la adresa democraţiei şi a libertăţii de exprimare, spun liderii occidentali.
În timpul şedinţei din Parlamentul Marii Britanii, premierul David Cameron a catalogat atacul de la redacţia Charlie Hebdo drept o barbarie.

DAVID CAMERON, premierul Marii Britanii: "Parlamentul şi întreaga noastră ţară sunt alături de poporul francez în lupta împotriva tuturor formelor de terorism şi susţinem libertatea de exprimare şi democraţia, iar acei oameni nu ne vor putea face niciodată să renunţăm la aceste valori".

Steagurile de la ambasada Franţei din Berlin au fost coborâte în bernă. Şi aici, oamenii şi autorităţile sunt revoltate de atacul din Paris.

SIGMAR GABRIEL, vice-cancelarul Germaniei: "Gândurile multor oameni din Germania sunt alături de prietenii noştri francezi, de familiile victimelor şi a rudelor echipei editoriale afectate".

Oficialii europeni spun că astfel de atacuri asupra presei reprezintă o lovitură la adresa democraţiei.

MARTIN SCHULZ, preşedintele Parlamentului European: "Suntem în stare de şoc. Este o crimă de neîndurat, violenţa acestei crime e un şoc pentru toată lumea, e o lovitură dată societăţii civilizate". 

Mesaje de condoleanţe au venit şi din partea preşedintelui american Barack Obama, Papei Francisc şi a secretarului general al ONU.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo Atentat terorist Paris
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close