Antena 3 CNN Externe Atentatul de la Oslo a şocat întreaga lume. Analiştii susţin că a luat sfârşit era liniştii în Europa

Atentatul de la Oslo a şocat întreaga lume. Analiştii susţin că a luat sfârşit era liniştii în Europa

Atentatul de la Oslo a şocat întreaga lume. Analiştii susţin că a luat sfârşit era liniştii în Europa
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iul 2011   •   12:30
Ministerul român de Externe a anunţat că pînă la această oră, nu există informaţii despre cetăţeni români morţi sau răniţi în atentatele din Norvegia. Mai mulţi lideri occidentali au atras atenţia că atentatele de ieri reprezintă un semnal pentru toată Europa.

Norvegia este o ţară membră NATO, a participat cu trupe la operaţiunile din Irak şi Afganistan şi este pentru prima oară cănd este scena unor atentate.

Preşedintele american, Barack Obama, a transmis condoleanţe liderului norvegian. Şi primul ministru neo-zeelandez, aflat la o întâlnire cu Barack Obama la Casa Alba, a ţinut să amintească tuturor despre pericolul terorismului global.

Ministrul de externe al Germanie susţine că atentatele de la Oslo reprezintă un semnal de alarmă pentru bătrânul continent.

Cel mai dur a fost preşedintele francez, Niciolas Sarkozy care a catalogat atentatele drept atacuri inadmisiibile la adresa unei ţări europene.

De asemenea, mai mulţi analişti susţin că acest eveniment marchează sfârşitul liniştii în Europa. „Terorismul nu este o ideologie – este o metodă adoptată de o minoritate pentru a-şi promova agenda, când toate uşile legale sunt închise”, a comentat analistul politic şi militar Igor Khokhlov, conform Russia Today.



×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close