Antena 3 CNN Externe Atenţie ce spuneţi la nervi în Bruxelles. Cei care vor profera insulte în spaţiile publice vor plăti scump

Atenţie ce spuneţi la nervi în Bruxelles. Cei care vor profera insulte în spaţiile publice vor plăti scump

Atenţie ce spuneţi la nervi în Bruxelles. Cei care vor profera insulte în spaţiile publice vor plăti scump
Sursa foto: Foto: article.wn.com
04 Sep 2012   •   17:05

Autorităţile din Bruxelles au decis să lupte mai riguros împotriva insultelor proferate pe stradă, care vor fi de acum înainte pasibile de o amendă ce ar putea ajunge până la 250 de euro, au anunţat marţi surse muncipale, informează AFP.
   
"Orice formă de insultă, cu caracter sexual, rasist, homofob sau de alt gen, este de acum înainte pedepsită", a explicat primarul socialist al capitalei belgiene, Freddy Thielemans. Inedită în Belgia, această dispoziţie vizează să lupte împotriva sentimentului de impunitate pentru lipsa de politeţe cotidiană.
   
Municipalitatea a încheiat un protocol de acord cu parchetul, care lasă posibilitatea celei dintâi să aplice o amendă administrativă de la 75 la 250 de euro pentru injurii şi, de asemenea, pentru furturi simple şi lovituri care nu provoacă răni.
   
Aceste delicte rămâneau până în prezent puţin pedepsite din cauza întârzierii tribunalelor, a explicat un purtător de cuvânt al primăriei. "În consecinţă, o parte din cei 2.500 de poliţişti ai oraşului erau slab motivaţi să lupte împotriva acestui tip de fapte", potrivit lui.

Procedurile care ar putea conduce la amenzi administrative sunt efectuate pe baza unui delict flagrant constatat de către poliţie sau de către un reclamant. Parchetul va putea continua să profite de dosare, mai ales în caz de recidive.
   
Amploarea fenomenului a fost recent ilustrată într-un documentar intitulat "Femeia străzii", în care realizatoarea belgiană Sofie Peeters a filmat cu o cameră ascunsă remarcile şi injuriile la care era supusă pe străzile unui cartier cunoscut din Bruxelles.
   

×
Subiecte în articol: Bruxelles
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close