Antena 3 CNN Externe Atenţie la concediile în Grecia. O nouă grevă paralizează zborurile şi transportul maritim

Atenţie la concediile în Grecia. O nouă grevă paralizează zborurile şi transportul maritim

Atenţie la concediile în Grecia. O nouă grevă paralizează zborurile şi transportul maritim
08 Iul 2010   •   17:47

Transporturile maritime, feroviare şi aeriene sunt paralizate în Grecia din cauza celei de-a şasea greve generale din acest an. Mii de oameni s-au adunat în faţa Parlamentului din Atena în semn de protest faţă de măsurile de austeritate şi noua lege a pensiilor.

80 de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate în Grecia, iar alte 110 au fost amânate, ca urmare a protestului controlorilor de trafic aerian şi a grevei de 24 de ore a angajaţilor din aviaţia civilă. Toate navele au rămas la chei, iar companiile maritime i-au avertizat pe turiştii care urmau să plece către insulele greceşti că toate cursele vor fi amânate pentru vineri.

Mii de oameni au ieşit în stradă de când guvernul a anunţat aplicarea măsurilor de austeritate. Grecii cred că ministrul Papandreu nu are altă soluţie.

Mişcarea de protest afectează şi transportul urban la Atena, dar şi activitatea administraţiei, a spitalelor, a companiilor publice şi a presei. În afara creşterii vârstei de pensionare, de la 60 la 65 de ani, reforma - adoptată miercuri de Parlamentul de la Atena - prevede şi scăderea pensiilor cu 7%.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: grevă concediu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close