Antena 3 CNN Externe Atenţie, pică satelitul! "Meteoritul" de fier s-ar putea prăbuşi pe Pâmânt, la sfârşitul lunii octombrie

Atenţie, pică satelitul! "Meteoritul" de fier s-ar putea prăbuşi pe Pâmânt, la sfârşitul lunii octombrie

Atenţie, pică satelitul! "Meteoritul" de fier s-ar putea prăbuşi pe Pâmânt, la sfârşitul lunii octombrie
Sursa foto: Foto: German Aerospace Center
12 Oct 2011   •   11:16

La sfârşitul lunii, ar trebui să mergeţi uitându-vă pe cer. Nu de alta, dar atunci trebuie să se prăbuşească pe Pământ un satelit de trei tone. Iar riscul ca acesta să cadă într-o zonă populată nu poate fi ignorat.

Satelitul german Rosat este acum doar unul dintre milioanele de gunoaie spaţiale care gravitează în jurul Pământului. NASA a avertizat că va reintra în atmosferă până pe 31 octombrie. Cu toate cele trei tone ale sale. Experţii îndeamnă, ca de obicei, la calm.

"Nu este un eveniment neobişnuit, pentru că avem anual cam 20-40 de astfel de obiecte care cad pe Pământ. Acesta este destul de mare, dar am avut parte şi de altele mai mari", a declarat William Ailor, cercetător NASA.

La fel ca satelitul de şase tone care s-a prăbuşit luna trecută, Rosat se va dezintegra în zeci de bucăţi la intrarea în atmosferă. Doar fragmentele care vor trece testul focului, la propriu, vor ajunge la sol.

Pentru oamenii de ştiinţă, vestea care îi sperie pe cei mai mulţi este, de fapt, foarte bună pentru că preferă să ştie sateliţii prăbuşiţi decât gravitând necontrolat în spaţiu.

 


×
Subiecte în articol: satelit octombrie NASA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close