Antena 3 CNN Externe Atenționare de călătorie pentru români. O țară din Europa prelungește controalele la frontierele terestre, până la finalul anului

Atenționare de călătorie pentru români. O țară din Europa prelungește controalele la frontierele terestre, până la finalul anului

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), autorităţile unei țări din Europa au luat decizia de a extinde cu încă 6 luni controalele la punctele de frontieră terestre, până la 21 decembrie 2024.

Atenționare de călătorie pentru români. O țară din Europa prelungește controalele la frontierele terestre, până la finalul anului
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Mai 2024   •   20:10

MAE a emis joi, 23 mai, o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, unde autorităţile au decis să extindă cu şase luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria şi Croaţia.

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că au în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Republica Slovenia, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +386 1 5058294, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +386 40980068.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://ljubljana.mae.ro şi www.mae.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close