Antena 3 CNN Externe "Pot fi înregistrate întârzieri și anulări ale curselor aeriene": Atenționare de călătorie pentru românii care merg în SUA, emisă de MAE

"Pot fi înregistrate întârzieri și anulări ale curselor aeriene": Atenționare de călătorie pentru românii care merg în SUA, emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Statele Unite ale Americii.

"Pot fi înregistrate întârzieri și anulări ale curselor aeriene": Atenționare de călătorie pentru românii care merg în SUA, emisă de MAE
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    21 Aug 2023   •   13:31

Prin intermediul unui anunț, Ministerul Afacerilor Externe îi informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Statele Unite ale Americii că autoritățile locale au declarat stare de urgență pentru sudul statului California, din cauza furtunii tropicale Hillary, ce va aduce căderi masive de precipitații și va cauza inundații în zona litorală imediată și în regiunile muntoase californiene.

Viteza vântului se estimează că va ajunge de circa 50 kilometri pe oră la rafală.

Potrivit MAE, din cauza intensificării vântului, pot fi înregistrate întârzieri și anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autoritățile americane recomandă cetățenilor care au prevăzute călătorii interne sau internaționale, în perioada de evoluție a acestei furtuni, să mențină legătura cu companiile aeriene ce operează zborurile de pe aeroporturile din California, în vederea obținerii asistenței și modificărilor zborurilor, după caz.

Cetățenii români aflați în dificultate din cauza furtunii tropicale Hillary pot apela linia telefonică de urgență 911 pentru intervenția echipelor de salvare. Toate persoanele aflate în zonă sunt sfătuite să urmeze anunţurile şi instrucţiunile autorităților locale.

Condițiile cu privire la legislația americană privind rambursarea contravalorii biletelor de călătorie și/ sau rerutarea acestora pot fi găsite pe site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american.

De asemenea, cetățenii români pot solicita informații și asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Washington.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close