Antena 3 CNN Externe Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanţă. MAE: "Este cod roşu de caniculă în Spania" 

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanţă. MAE: "Este cod roşu de caniculă în Spania" 

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanţă în Spania, emisă de Ministerul român de Externe.

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în vacanţă. MAE: "Este cod roşu de caniculă în Spania" 
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    14 Iul 2022   •   09:15

Astăzi, 14 iulie, este cod roşu de caniculă în comunitățile autonome Andaluzia și Extremadura.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei, comunitățile autonome Andaluzia și Extremadura, că Agenția Meteorologică spaniolă a emis un cod roșu de caniculă, pentru pentru perioada 13-14 iulie 2022.

Agenția Meteorologică spaniolă a emis cod roșu de caniculă

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

Aplicaţia care ajută în vacanţe

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea următoarelor pagini de internet: www.meteoalarm.org, sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie", se arată în comunicatul Ministerului de Externe.
 

×
Subiecte în articol: canicula cod rosu Spania
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close