Antena 3 CNN Externe Atenționare de călătorie în Spania. Cod roșu de fenomene severe!

Atenționare de călătorie în Spania. Cod roșu de fenomene severe!

Atenționare de călătorie în Spania. Cod roșu de fenomene severe!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Noi 2018   •   22:55

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis o avertizare de coduri roşu şi portocaliu pentru fenomene deosebit de severe în Comunitatea Valenciană, în perioada 19-20 noiembrie. 

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, sunt vizate jumătatea de sud a provinciei Valencia şi jumătatea de nord a provinciei Alicante, fenomenele meteorologice caracterizându-se prin căderi persistente de precipitaţii şi furtuni, cu intensificări locale ale vântului. Astfel, se prognozează precipitaţii abundente care pot fi însoţite de grindină, descărcări electrice, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri chiar ninsori, cu depunere de strat de zăpadă. Se estimează că zborurile operate pe aeroporturile internaţionale de la Valencia şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare/aterizare, sau chiar să fie anulate. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinatate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu, http://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna, http://castellon.mae.ro/contact şi www.mae.ro, precum si pagina de Facebook a Consulatului României la Castellón de la Plana https://www.facebook.com/consromcastellon şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinatate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close