Antena 3 CNN Externe Atlantida Chinei. Imagini impresionante cu oraşul vechi de 1.300 de ani aflat sub apă

Atlantida Chinei. Imagini impresionante cu oraşul vechi de 1.300 de ani aflat sub apă

Atlantida Chinei. Imagini impresionante cu oraşul vechi de 1.300 de ani aflat sub apă
Sursa foto: Foto:www.lovethesepics.com
19 Feb 2014   •   12:17

Imagini impresionante cu un oraş vechi de 1.300 de ani aflat sub ape, în China, fac furori pe internet. Oraşul se află la 40 de metri adâncime şi s-a păstrat intact vreme de jumătate de secol, din momentul în care a fost inundat. Tocmai de aceea i se spune acum Atlantida Chinei.

Porţi din piatră sculptate cu motive chinezeşti şi scări de lemn aproape impecabile. Oraşul acvatic Shi Cheng sau Oraşul Leului impresionează în primul rând prin modul în care s-a conservat. Sculpturile s-au păstrat intacte, iar clădirile arată mult mai bine decât multe din cele de la suprafaţă.

Departe de lumina soarelui, în adâncul apei, doar câţiva norocoşi au ocazia să vadă minunile. Oraşul, ridicat în urmă cu 1300 de ani, a fost inundat voit după ce autorităţile au decis construirea unui dig în zonă. Localnicii au fost strămutaţi şi oraşul înghiţit cu totul de apă.

Acum însă, după o jumătate de secol, Atlantida Chinei a devenit publică graţie unui agent de turism care  a vizitat oraşul. După ce imaginile cu Atlantida Chinei au devenit virale pe Internet, autorităţile au hotărât ca oraşul scufundat să devină cât de curând obiectiv turistic.


×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close