Antena 3 CNN Externe Au apărut primele imagini cu arestarea unchiului lui Kim Jong-Un

Au apărut primele imagini cu arestarea unchiului lui Kim Jong-Un

Au apărut primele imagini cu arestarea unchiului lui Kim Jong-Un
09 Dec 2013   •   16:53

Televiziunea nord-coreeană de stat a prezentat imagini cu momentul arestării lui Jang Song-Thaek, unchiul preşedintelului nord-coreean Kim Jong-Un. "Mâna dreaptă" a liderului de la Phenian a fost "săltat" chiar în timpul şedinţei Biroului Politic al Partidului Muncii din Coreea de Nord.

Duminică, în reportajul televizat referitor la şedinţa Biroului Politic, acest eveniment a fost ilustrat printr-o selecţie de fotografii. Pe una din ele se poate vedea cum politicianul, cândva foarte influent, este scos cu forţa din sală de către doi bărbaţi în uniformă militară.

Jang Song-Thaek, considerat al doilea om în ierarhia politică din Coreea de Nord, este acuzat de infracţiuni penale grave şi este bănuit că era capul unei "facţiuni contra-revoluţionară", transmte KCNA.

Potrivit unor experţi, el a fost înlăturat de la putere de tânărul şi ambiţiosul lider nord-coreean, care dorea să scape de influenţa "cardinalului cenuşiu" şi, prin acest mod, să se descotorosească de anturajul apropiat al defunctului său tată.

×
Subiecte în articol: coreea de nord, phenian Kim Jong Un
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close