Antena 3 CNN Externe Au dat drumul la apă și nu le-a venit să creadă ce curgea la robinet

Au dat drumul la apă și nu le-a venit să creadă ce curgea la robinet

Au dat drumul la apă și nu le-a venit să creadă ce curgea la robinet
Sursa foto: Foto: Twitter/Amanda Peterson
09 Mar 2017   •   21:06

Primăria unui oraş din Canada şi-a cerut scuze după ce o modalitate de tratare a apei a făcut ca apa să capete culoarea roz. Rezidenţii din Onoway, Alberta, au făcut plângeri luni, după ce apa care curgea la robinete avea culoarea roz, scrie Jurnalul Național.

Primarul Dale Krasnow a spus într-o declaraţie că sănătatea populaţiei nu era în pericol, dar administraţia oraşului „ar fi putut face treabă mai bună în a comunica ce se întâmplă”, citează BBC. Acesta a adăugat că era vorba de efectul secundar al unui tratament obişnuit al apei, permanganat de potasiu. Substanţele sunt folosite, de obicei, pentru a elimina fierul şi sulfaţii de hidrogen din apă, iar oficialii au spus că a ajuns în rezervor, atunci când o supapă a funcționat cu întreruperi în timpul "spălării filtrelor şi ţevilor". „Rezervorul a fost drenat, dar câteva particule au reuşit cumva să ajungă în sistem”, adaugă aceştia.

Substanţele pot cauza iritări ale pielii, potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate, dar nu a fost raportat niciun efect secundar.

Plângerile cetăţenilor erau axate pe faptul că nu li s-a dat nicio informaţie şi că nu ştiau de ce apa este roz. Au aflat abia marţi dimineaţă.  

×
Subiecte în articol: Canada apa
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close