Antena 3 CNN Externe Au decapitat-o pentru că a refuzat să se prostitueze

Au decapitat-o pentru că a refuzat să se prostitueze

Au decapitat-o pentru că a refuzat să se prostitueze
22 Oct 2012   •   13:32

O fată din Afganistan a fost decapitată pentru că a refuzat să se prostitueze. Crima de săptămâna trecută, ilustrează continuitatea violenţelor, îndreptate împotriva femeilor din ţara asiatică.

Mah Gul, de 20 de ani, care trăia în provincia Herat, din vestul Afganistanului, a fost ucisă la ordinul soacrei sale, după ce a refuzat de mai multe ori să se prostitueze.

Patru persoane au fost reţinute, printre care şi călăul care a decapitat-o pe fată, un băiat în vârstă de 18 ani. Acesta şi-a recunoscut fapta şi a spus poliţiştilor că soacra lui Gul i-a spus că aceasta este o prostituată şi că trebuie ucisă.

Conform directorului executiv al Amnesty International, Suzanne Nossel, crima brutală reprezintă un alt incident îngrijorător, care "aduce în atenţie situaţia ingrată a femeilor din Afganistan".

La începutul acestei luni, o femeie de 30 de ani a fost torurată şi apoi ucisă, în aceeaşi regiune din Afganistan. Femeia a fost găsită fără nas, urechi şi degetele de la mâini şi picioare.

Uciderea lui Gul ridică la 20 numărul femeilor omorâte în acest an în Herat. Membrii familiilor celor ucise au fost, în cele mai multe cazuri, implicaţi în aceste evenimente sângeroase.

În 2011, Departamentul de Stat American a întocmit un raport, în care se preciza că femeile afgane sunt deseori forţate să se prostitueze sau să se mărite împotriva voinţei lor. De multe ori, femeile sunt folosite ca monedă de schimb pentru încheierea unor dispute dintre familii.

×
Subiecte în articol: decapitare Amnesty International
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close