Antena 3 Externe Au existat avertizări de călătorie în Turcia încă de luni. Ce informații au avut serviciile secrete

Au existat avertizări de călătorie în Turcia încă de luni. Ce informații au avut serviciile secrete

29 Iun 2016   •   11:31
Au existat avertizări de călătorie în Turcia încă de luni. Ce informații au avut serviciile secrete

Avertizări de călătorie pentru Turcia au fost încă de luni, dar acestea nu au fost precise, spune fostul consilier prezidenţial Iulian Fota. Acesta a mai explicat pentru Digi24 că dacă într-adevăr este vorba de Statul Islamic, atunci situaţia este îngrijorătoare pentru că asistăm la o escaladare a tipurilor de atentate pe care le-am avut până acum.

Iulian Fota, fost consilier prezidențial: „Au fost informaţii pe mai multe canale, inclusiv Departamentul de Stat a avut luni avertizări de călătorie pentru Turcia, dar niciuna din informaţiile disponibile nu a fost atât de exactă, de precisă încât să poată fi folosită pentru a se preveni atentatul din Istanbul. Informaţiile au fost generale, vagi şi în general pentru serviciul de securitate o informaţie vagă este ca şi cum n-ai avea-o. Nu te îndrumă spre o anumită direcţie sau un anumit obiectiv.”

Iulian Fota consideră că informaţiile preliminare par să indice Statul Islamic. „Dacă este aşa, lucrurile sunt foarte îngrijorătoare şi la Istanbul vedem o escaladare a tipului de atentate pe care le-am avut până acum. Trebuie să ne uităm un pic şi la regiune pentru că nu a fost numai Istanbulul. În ultimele două zile au fost mai multe atentate: în Yemen, prin Liban. Se pare că din cauza pierderii de teren din Irak, pentru că acolo ştim foarte bine că Statul Islamic pierde teren, este posibil ca Statul Islamic să încerce să marcheze puncte pe alte planuri, declanşând o campanie teroristă în mai multe ţări, în special în ţările din regiune pentru că acolo au capabilităţi mai mari, pot opera mai uşor şi Turcia a fost întotdeauna o ţintă preferată pentru ei.”

×
Subiecte în articol: turcia servicii secrete
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close