Antena 3 CNN Externe Încă doi suspecți în cazul atentatului terorist de la Nisa au fost arestați

Încă doi suspecți în cazul atentatului terorist de la Nisa au fost arestați

Încă doi suspecți în cazul atentatului terorist de la Nisa au fost arestați
de M.Z.    |    17 Iul 2016   •   17:03

Doi albanezi arestați duminică de autoritățile franceze i-au furnizat atacatorului de la Nisa pistolul de calibrul 7,65 mm pe care acesta îl avea în cabina camionului cu care a pătruns joi seară în mulțimea de pe Promenade des Anglais, ucigând 84 de persoane și rănind peste 200, transmite agenția EFE.

Teroristul francez de origine tunisiană, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a tras cu acest pistol asupra polițiștilor în timp ce se afla la volanul camionului de 19 tone, el fiind în final ucis de poliție.

Potrivit postului iTélé, Bouhlel nu s-a aflat în contact direct cu cei doi albanezi, ci a folosit un intermediar, care de asemenea este arestat în prezent.

Conform aceleiași surse acestui intermediar i-ar fi fost destinat un mesaj SMS trimis de atacator cu numai 18 minute înainte să pătrundă cu camionul în mulțimea ce asista la spectacolul de artificii prilejuit de Ziua Națională a Franței, mesaj prin care Bouhlel cerea mai multe arme.

”Adu mai multe arme, adu de la 5 la C” — este conținutul acelui SMS, pe care poliția încă nu a reușit să-l interpreteze. Se investighează și un alt mesaj, în care Bouhlel spune că are ”material”, dar încă nu a fost identificat destinatarul acestuia.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close