Antena 3 CNN Externe Au fost eliberați cei 20 de oameni luați ostatici într-un autobuz din Ucraina. Condiția ciudată impusă de terorist președintelui țării

Au fost eliberați cei 20 de oameni luați ostatici într-un autobuz din Ucraina. Condiția ciudată impusă de terorist președintelui țării

Cei 20 de oameni care au fost luaţi ostatici într-un autobuz, în Ucraina, au fost eliberaţi şi sunt teferi. Însă, teroristul a pus o condiţie cel puţin stranie pentru a le reda acestora libertatea.

Au fost eliberați cei 20 de oameni luați ostatici într-un autobuz din Ucraina. Condiția ciudată impusă de terorist președintelui țării
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    22 Iul 2020   •   10:15

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, i-a cerut preşedintelui Volodimir Zelenski să recomande pe pagina sa de Facebook pelicula "Pâmânteni" din 2005, scrie The Guardian. "Earthlings" este un film documentar ce prezintă exploatarea animalelor de către oameni pentru hrană, îmbrăcăminte, divertisment si pentru cercetarea stiintifică.

"Filmul "Pământenii" ("Earthlings"), din 2005, priviţi-l cu toţii", a spus președintele un video-ul postat pe Twitter.

 

Zelenski ar fi vorbit direct cu teroristul, potrivit unei purtătoare de cuvânt, după care trei dintre ostatici au fost eliberați. Ceilalţi, la scurt timp de la postarea preşedintelui. După ce teroristul a fost prins, Zelenski a şters postarea de pe reţeaua socială.

„Toţi ostaticii au fost eliberaţi!”, a anunţat pe Facebook viceministrul de interne ucrainean, Anton Hratcenko. Autorul atacului s-a predat poliţiei, a precizat o sursă a poliţiei ucrainene.

Cum s-a întâmplat totul

Luarea de ostatici a avut loc ieri, când teroristul a și anunțat că avea asupra sa explozibili şi arme. Au fost trimise numeroase forţe de ordine în piaţa Teatrului din Luţk, iar autoritățile au blocat centrul oraşului.

Conform presei locale, înainte de a lua ostatici, atacatorul a postat pe rețelele sociale mai multe mesaje în care își exprima nemulțumirea față de sistemul public.

Președintele Ucrainei a anunțat ieri pe Facebook că ”s-au auzit împușcături, iar autobuzul a fost avariat”.  ”Sunt depuse toate eforturile pentru a rezolva situația fără victime. Țin cursul evenimentelor sub control personal ”, spunea Zelenski în cursul zilei de ieri.

×
Subiecte în articol: Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close