Antena 3 CNN Externe Au început alegerile în Venezuela. Alegătorii îl desemnează pe succesorul lui Hugo Chavez

Au început alegerile în Venezuela. Alegătorii îl desemnează pe succesorul lui Hugo Chavez

Au început alegerile în Venezuela. Alegătorii îl desemnează pe succesorul lui Hugo Chavez
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    14 Apr 2013   •   15:51

Secţiile de votare din Venezuela s-au deschis duminică, pentru cei circa 19 milioane de alegători care sunt chemaţi să-l desemneze pe succesorul preşedintelui Hugo Chavez, răpus de cancer la începutul lui martie.

Alegătorii venezueleni sunt chemaţi la urne în intervalul orar 06.00-18.00 (13.30-01.30 ora României), pentru a opta între preşedintele interimar Nicolas Maduro (50 de ani), candidatul Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), care este de altfel favorit, şi liderul opoziţiei Henrique Capriles (40 de ani).

În capitala Caracas, în faţa mai multor secţii de vot se formaseră cozi încă din zorii zilei, potrivit Agerpres.

Aproape 150.000 de membri ai forţelor de ordine veghează la buna desfăşurare a scrutinului în întreaga ţară, ale cărei frontiere au fost închise de la începutul săptămânii din raţiuni de securitate.

Creditat cu un avans de 10 până la 20 de puncte, potrivit sondajelor, Maduro, fost şofer de autobuz şi lider sindical, s-a afişat drept "singurul garant" al programelor sociale, finanţate din petrol.

În 14 ani, proporţia populaţiei afectate de sărăcie a scăzut spectaculos de la 50% la 29%, potrivit comisiei economice a Naţiunilor Unite.

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a murit pe 5 martie 2013, la Caracas, din cauza cancerului.

În decembrie 2012, Chavez a suferit a patra intervenţie chirurgicală de cancer, cu care a fost diagnosticat în 2011 în regiunea pelvină.
Aflat la putere din 1999, Hugo Chavez fusese reales pentru un mandat de şase ani în octombrie 2012, înainte de a fi operat din nou pe 11 decembrie în Cuba.








×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close