Antena 3 CNN Externe Au început bombardamentele la Kiev! Convoiul morţii este gata să intre | Oamenii aleargă panicaţi spre metrou

Au început bombardamentele la Kiev! Convoiul morţii este gata să intre | Oamenii aleargă panicaţi spre metrou

Au început bombardamentele la Kiev! Turnul TV, obiectiv important de infrastructură şi comunicații din Kiev, a fost lovit. Imediat după atac ministrul de interne ucrainean a lansat un avertisment.

Au început bombardamentele la Kiev! Convoiul morţii este gata să intre | Oamenii aleargă panicaţi spre metrou
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2022   •   17:36

Prima țintă a rușilor, după anunțul privind invazia capitalei făcut de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost turnul de televiziune din Kiev.

Deşi lovit de 2 ori turnul TV, obiectiv important de infrastructură şi comunicații din Kiev, a rămas în picioare. Ruşii au ratat ,din nou, ţinta. 

Imediat după atac ministrul de interne ucrainean a lansat un avertisment. 

"AVERTIZARE! Intrarea în hardware-ul radiodifuzorului de pe turnul TV. Pentru o vreme, canalele nu vor funcționa. În viitorul apropiat, va fi inclusă difuzarea de rezervă a unor canal", a transmis ministerul de interne după bombardarea turnului TV din Kiev

Atacul la turnul TV  vine după ce Ministrul apărării din Ucraina a avertizat că Rusia se pregătește să lanseze o operațiune de propagandă la scară largă împotriva Ucrainei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un masiv convoi militar rusesc  – format din vehicule blindate, tancuri, artilerie remorcată și alte vehicule logistice – a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, Kiev, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

Duminică, acest convoi se afla la aproximativ 64 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei, potrivit analizei imaginilor .

Maxar a indicat că aproximativ 27 de kilometri de drum sunt acoperiți de coloana militară, care este formată din vehicule blindate, tancuri, artilerie tractată și alte vehicule logistice.

Convoiul a fost localizat de Maxar pe autostradă, în apropierea bazei aeriene Antonov, în jurul orei locale 11 (aceeași oră în România).

Într-un mesaj video anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că apărarea Kievului este „prioritatea cheie” a guvernului.

„Kievul este special. Dacă protejăm Kievul, vom proteja statul. Aceasta este inima țării noastre și trebuie să continue să bată”, a spus Zelenski.

Klitschko a spus și el că forțele ruse vor „să ia inima țării noastre”.

5 civili au murit în urma atacului la turnul TV din Kiev

Anunțul a fost făcut de primarul Kievului Vitali Kliciko:

"Prieteni! Dragi Kyivans! Inamicul a atacat capitala! Și există deja victime în rândul populației civile.
 
În urma a două rachete care au lovit turnul TV, conform datelor preliminare, 5 civili au murit. Mergând pe trotuar pe lângă turn. Îi îndemn pe toți Kyivitenii să nu meargă sau să călătorească pe străzi!
 

Fii extrem de atent. Este mai bine să petreceți această noapte în adăposturi. Acum specialiștii lucrează pentru a restabili funcționarea completă a turnului TV. Și transmisie digitală parțial restaurată.
Precum și canalele TV sunt disponibile în rețelele de cablu, prin satelit și difuzare online.

Să ne unim pentru a ne apăra orașul! Forțele armate ale Ucrainei, poliția capitalei, alte agenții de aplicare a legii și teroriști apără Kievul!
 Ne păstrăm calmul, pentru că inamicul vrea să ne intimideze și să ne demoralizeze!
Acest lucru nu se va întâmpla! Să stăm împreună!
Kievul este inima Ucrainei și înțelegem asta!
Sa ne batem!

Și vom câștiga!
Glorie Ucrainei", a conchis primarul Kievului Vitali Kliciko. 

 

×
Subiecte în articol: Kiev bombardamente
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close