Au înţeles că diversitatea şi toleranţa înseamnă progres. Catedrala Naţională din Washington va oficia căsătorii între homosexuali

de D.D.    |    10 Ian 2013   •   12:24
Au înţeles că diversitatea şi toleranţa înseamnă progres. Catedrala Naţională din Washington va oficia căsătorii între homosexuali Foto: AP/Agerpres
Reprezentanţii Catedralei Naţionale de la Washington, de tradiţie episcopală, au anunţat că vor celebra de-acum înainte căsătorii între persoane de acelaşi sex, informează AFP.

Potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul acestei biserici apropiate anglicanilor, ritualul tradiţional pentru căsătorie va fi adaptat.

"Afirmăm cu entuziasm că fiecare persoană este un copil iubit al Domnului. Hotărând astfel, integrăm deplin homosexualii în viaţa acestei case spirituale dedicate naţiunii", a declarat oficialul.

Curtea Supremă americană se va întruni în martie pentru a examina problema sensibilă a căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Căsătoria între homosexuali este interzisă la nivel federal, dar legală în nouă dintre cele 50 de state americane şi capitala Washington.

Barack Obama, actualul lider american, este primul preşedinte al SUA care a susţinut în mod deschis căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Foto: Imagini de la căsătoria ministrului australian Ian Hunter cu partenerul său, Leith Semmens.Parteneri
x close