Antena 3 CNN Externe Au mâncat şi au murit! Patru bătrâni au fost ucişi de... o supă de ciuperci

Au mâncat şi au murit! Patru bătrâni au fost ucişi de... o supă de ciuperci

Au mâncat şi au murit! Patru bătrâni au fost ucişi de... o supă de ciuperci
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    29 Noi 2012   •   08:59

Cel puţin patru oameni şi-au pierdut viaţa într-un azil de bătrâni din nordul Californiei, după ce au consumat supă făcută din ciuperci otrăvitoare, relatează BBC.

Trei oameni de la azilul Gold Age Villa, din oraşul Loomis, au murit după ce s-au îmbolnăvit pe 8 noiembrie, în timp ce identitatea unei a patra persoane decedate după ce a mâncat supă de ciuperci otrăvitoare nu a fost făcută publică.

Unul dintre angajaţii azilului a preparat mâncarea fără să cunoască faptul că ciupercile sunt otrăvitoare, îmbolnăvindu-se şi el, la rândul său, după ce a mâncat din supa respectivă.

Potrivit BBC, cele trei persoane care au decedat şi a căror identitate se cunoaşte sunt trei pensionari cu vârste între 73 şi 90 de ani. Azilul nu a fost închis, iar un alt bătrân aşteaptă rezultatele unei investigaţii amănunţite.

O varietate otrăvitoare a unei specii de ciuperci care cresc în California seamănă cu o ciupercă comestibilă găsita în Asia, potrivit experţilor. Statul american a înregistrat 1.700 de cazuri de îmbolnăviri cauzate de consumul de ciuperci, în 2009 şi 2010, inclusiv două decese.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să nu mănânce ciuperci culese la întâmplare din pădure, pentru că multe specii pot fi otrăvitoare.

În România, aproximativ 50 de specii de ciuperci sunt considerate otrăvitoare.

×
Subiecte în articol: azil de batrani morti azil
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close