Antena 3 CNN Externe Audi, amendă de 800 de milioane de euro, pentru nerespectarea nivelului emisiilor poluante

Audi, amendă de 800 de milioane de euro, pentru nerespectarea nivelului emisiilor poluante

Audi, amendă de 800 de milioane de euro, pentru nerespectarea nivelului emisiilor poluante
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Oct 2018   •   17:53

Audi, divizie a grupului german Volkswagen AG, a anunţat marţi că a primit o amendă în valoare de 800 de milioane de euro (927 de milioane de dolari) pentru încălcarea nivelului emisiilor poluante la motoarele diesel de şase şi opt cilindri, transmite Reuters. 

"Din cauza acestor elemente speciale, Audi Group îşi va înrăutăţi semnificativ estimările privind performanţele în anul fiscal 2018", se arată într-un comunicat al Audi. Câştigurile firmei mamă Volkswagen vor fi, de asemenea, afectate. 

Audi a acceptat amenda şi nu a făcut apel, asumându-şi responsabilitatea pentru devierile de la cerinţele autorităţilor de reglementare, a precizat brandul. 

În iunie, procurorii germani au impus grupului Volkswagen o amendă în valoare de peste un miliard de euro pentru manipularea emisiilor, iar producătorul auto a anunţat că va accepta această amendă şi îşi va asuma responsabilitatea pentru scandalul Dieselgate. 

Amenda impusă de procurorii germani vine la aproape trei ani după ce Volkswagen, cel mai mare producător auto mondial, a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. După ce, în 2015, a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe deţinătorii de autovehicule diesel din SUA. Însă, până acum, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferenţelor existente în legislaţie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close