Antena 3 Externe Audienţă de un miliard de oameni la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Audienţă de un miliard de oameni la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

de G.S.    |    28 Iul 2012   •   14:46
Audienţă de un miliard de oameni la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, care a avut loc vineri seară, a fost urmărită pe posturile de televiziune de peste un miliard de oameni, potrivit estimărilor preliminare ale specialiştilor, relatează femalefirst.co.uk.

Radiodifuzorul britanic public, BBC, a anunţat că ceremonia a fost urmărită de aproximativ 27 de milioane de persoane în Marea Britanie, adică aproape jumătate din populaţia din regat.

Anul trecut, nunta prinţului William a fost urmărită de peste 20 de milioane de persoane în Marea Britanie.

Spectacolul de peste trei ore, regizat de Danny Boyle şi pus în scenă cu ajutorul a mii de voluntari, s-a încheiat emoţionant cu interpretarea hitului The Beatles "Hey Jude" de Sir Paul McCartney.

Audienţa s-a putut bucura pe parcursul grandioasei desfăşurări de forţe de foarte multe momente inedite, de la sosirea reginei Elizabeth la stadion, după ce, într-un film pregătit de Boyle, aceasta era adusă la ceremonie cu elicopterul de James Bond, întruchipat de Daniel Craig, şi amândoi se paraşutau deasupra stadionului, până la a-l vedea pe Rowan Atkinson, în postura lui Mr. Bean, la pian, în timpul interpretării piesei "Chariots of Fire" (Vangelis) de London Symphony Orchestra.

Boyle a fost aclamat de presa de specialitate, Hollywood Reporter apreciind, printre altele, că alegerea curajoasă a cineastului englez, de a reda temele naţiunii britanice într-un spectacol de proporţii, va reprezenta probabil una dintre cele mai memorabile deschideri din istoria Jocurilor Olimpice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close