Antena 3 CNN Externe Australia anunță sancțiuni împotriva a 33 de oligarhi ruși

Australia anunță sancțiuni împotriva a 33 de oligarhi ruși

Australia a transmis că impune noi sancțiuni împotriva a 33 de oligarhi și oameni de afaceri ruși. Printre aceștia se numără Roman Abramovich, patronul clubului de fotbal Chelsea, și Alexey Miller, CEO-ul Gazprom.

Australia anunță sancțiuni împotriva a 33 de oligarhi ruși
Sursa foto: Twitter/ Republic
de Cerasela Stafie    |    14 Mar 2022   •   09:39

Ministrul de Externe Marise Payne a declarat că Australia sprijină măsurile Statelor Unite, Regatului Unit, Canadei, Uniunii Europene și Noii Zeelande de a lua măsuri împotriva oligarhilor ruși.

”Mulți dintre ei au facilitat sau au beneficiat direct de pe urma acțiunilor ilegale ale Kremlinului în Ucraina din 2014. În unele cazuri, sancțiunile includ și membrii familiei acestora”, a spus oficialul australian, transmite Reuters.

”Sancțiunile anunțate astăzi întăresc angajamentul Australiei de a sancționa acei oameni care au acumulat o vastă bogăție personală și au o importanță economică și strategică pentru Rusia, inclusiv ca urmare a legăturilor lor cu președintele rus Vladimir Putin”, se arată în comunicat.

Australia a impus și anterior sancțiuni politicienilor ruși, inclusiv președintelui Vladimir Putin și ministrului de externe Serghei Lavrov, membrilor parlamentului rus și altor oligarhi, după invadarea Ucrainei.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close