Antena 3 CNN Externe Australia. Anunţul îngrijorător făcut de autorităţi după deraierera trenului încărcat cu acid sulfuric

Australia. Anunţul îngrijorător făcut de autorităţi după deraierera trenului încărcat cu acid sulfuric

Australia. Anunţul îngrijorător făcut de autorităţi după deraierera trenului încărcat cu acid sulfuric
29 Dec 2015   •   09:50

Mai multe zeci de mii de litri de acid sulfuric s-ar fi putut scurge în urma deraierii unui tren de marfă în nordul Australiei, a anunțat marți poliția locală, transmite Agerpres, citând AFP.
Autoritățile statului australian Queensland au reevaluat, de altfel, la 819.000 de litri — și nu la 200.000 de litri, cum făcuseră inițial — cantitatea de acid sulfuric pe care o transporta trenul care a deraiat duminică în apropiere de localitatea Julia Creek.

Au fost difuzate fotografii aeriene spectaculoase ale locului accidentului în contextul unor precipitații intense și inundații, arătând zeci de vagoane albe răsturnate pe o parte.

"Unul dintre vagoane s-a fisurat și este posibil să se fi scurs până la 31.500 de litri de acid", a indicat poliția într-un comunicat. "În acest stadiu, nicio altă scurgere nu a fost reperată la alte vagoane."

Foarte coroziv, acidul sulfuric poate provoca arsuri grave.

Autoritățile au stabilit un perimetru de securitate de doi kilometri în jurul locului accidentului, relativ izolat și greu accesibil din cauza inundațiilor care afectează zona.

Cauzele deraierii rămăseseră necunoscute marți.

Trenul, care aparține companiei australiene de transport feroviar Aurizon, făcea legătura între Townsville, de pe coasta orientală a Queensland, și Phosphate Hill, potrivit Australian Broadcasting Corporation. Autoritățile nu au comunicat deocamdată cui îi era destinată încărcătura.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close