Antena 3 CNN Externe Australia. Ciclonul Tasha a provocat inundarea a zeci de locuinţe şi a lăsat mii de oameni fără electricitate

Australia. Ciclonul Tasha a provocat inundarea a zeci de locuinţe şi a lăsat mii de oameni fără electricitate

Australia. Ciclonul Tasha a provocat inundarea a zeci de locuinţe şi a lăsat mii de oameni fără electricitate
Sursa foto: Foto: Video News
26 Dec 2010   •   13:56

Ziua de Crăciun a fost un adevărat coşmar pentru sute de australieni. Ciclonul Tasha a lovit statul Queensland şi a adus cu el furtuni puternice şi precipitaţii abundente. Zeci de locuinţe au fost inundate şi mii de oameni au rămas fără curent electric.

Un australian din Rockhampton a scăpat cu viaţă din inundaţii după ce a reuşit să se agaţe de un copac. Bărbatul, împreună cu un prieten, au vrut să traverseze un pârâu în momentul în care un torent puternic i-a luat la vale. Unul dintre ei a reuşit să se salveze şi să cheme echipele de intervenţie pentru a-şi salva prietenul.

Ciclonul tropical Tasha a lovit cu putere statul australian Queensland. Cele mai afectate oraşe sunt Rockhampton, Townsville şi Mackay. Zeci de locuinţe au fost inundate, iar mii de oameni au rămas fără curent electric în ziua de Crăciun din cauza furtunilor violente. Autorităţile spun că este prea devreme pentru a estima pagubbele produse de ciclon. Până în prezent nu a fost înregistrată nici o victimă.

 


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close