Antena 3 CNN Externe Premierul unui stat australian, amenințat că va fi decapitat, după decizia de a vaccina obligatoriu un milion de muncitori împotriva COVID

Premierul unui stat australian, amenințat că va fi decapitat, după decizia de a vaccina obligatoriu un milion de muncitori împotriva COVID

Doi bărbați din Australia de Vest au fost puși sub acuzare după ce l-au amenințat telefonic, în mod repetat, pe premierul acestui stat, Mark McGowan.

Premierul unui stat australian, amenințat că va fi decapitat, după decizia de a vaccina obligatoriu un milion de muncitori împotriva COVID
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Noi 2021   •   14:19

Între altele McGowan (foto) a fost amenințat că va fi decapitat, împreună cu membrii familiei sale, notează BBC.

Amenințările s-au înmulțit la adresa politicianului și a colaboratorilor săi, după ce autoritățile din acest teritoriu, cel mai mare ca întindere din Australia, au decis să facă vaccinarea obligatorie pentru 75% din forța de muncă, adică aproximativ un milion de oameni. 

McGowan s-a văzut nevoit să-și închidă biroul de audiențe din cauza îngrijorărilor pentru siguranța personalului și a precizat că familia sa se gândește să se mute, din aceleași motive.

Situația a fost înrăutățită și de faptul că numărul personal de telefon al lui McGowan a fost expus și distribuit în grupurile anti-vaccin de pe rețelele sociale.

Șeful guvernului din Australia de Vest a declarat că amenințările primite sunt "cele mai rele" pe care le-a văzut vreodată și le-a comparat cu cele proferate de fundamentaliștii islamici.

El s-a arătat, pe de altă parte, inflexibil în ceea ce privește măsurile anti-pandemie.

"Aceste tipuri de amenințări, intimidări, violență și extremism sunt periculoase, nu ajută la nimic și nu vor schimba nimic din ce face guvernul", a precizat McGowan.

BBC notează că acest caz nu este singular în Australia.

La un protest în Brisbane, statul Queensland, s-a cerut public spânzurarea premierului local, Annastacia Palaszczuk.

În statul Victoria, protestatarii au mers mai departe și au pus în scenă false execuții ale premierului Dan Andrews.

×
Subiecte în articol: Mark McGowan decapitare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close