Antena 3 Externe Premierul unui stat australian, amenințat că va fi decapitat, după decizia de a vaccina obligatoriu un milion de muncitori împotriva COVID

Premierul unui stat australian, amenințat că va fi decapitat, după decizia de a vaccina obligatoriu un milion de muncitori împotriva COVID

de Adrian Iclozan    |    24 Noi 2021   •   14:19
Premierul unui stat australian, amenințat că va fi decapitat, după decizia de a vaccina obligatoriu un milion de muncitori împotriva COVID
Sursa foto: hepta

Doi bărbați din Australia de Vest au fost puși sub acuzare după ce l-au amenințat telefonic, în mod repetat, pe premierul acestui stat, Mark McGowan.

Între altele McGowan (foto) a fost amenințat că va fi decapitat, împreună cu membrii familiei sale, notează BBC.

Amenințările s-au înmulțit la adresa politicianului și a colaboratorilor săi, după ce autoritățile din acest teritoriu, cel mai mare ca întindere din Australia, au decis să facă vaccinarea obligatorie pentru 75% din forța de muncă, adică aproximativ un milion de oameni. 

McGowan s-a văzut nevoit să-și închidă biroul de audiențe din cauza îngrijorărilor pentru siguranța personalului și a precizat că familia sa se gândește să se mute, din aceleași motive.

Situația a fost înrăutățită și de faptul că numărul personal de telefon al lui McGowan a fost expus și distribuit în grupurile anti-vaccin de pe rețelele sociale.

Șeful guvernului din Australia de Vest a declarat că amenințările primite sunt "cele mai rele" pe care le-a văzut vreodată și le-a comparat cu cele proferate de fundamentaliștii islamici.

El s-a arătat, pe de altă parte, inflexibil în ceea ce privește măsurile anti-pandemie.

"Aceste tipuri de amenințări, intimidări, violență și extremism sunt periculoase, nu ajută la nimic și nu vor schimba nimic din ce face guvernul", a precizat McGowan.

BBC notează că acest caz nu este singular în Australia.

La un protest în Brisbane, statul Queensland, s-a cerut public spânzurarea premierului local, Annastacia Palaszczuk.

În statul Victoria, protestatarii au mers mai departe și au pus în scenă false execuții ale premierului Dan Andrews.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close