Antena 3 CNN Externe Australia. Mii de locuinţe din zona de coastă riscă să fie evacuate datorită creşterii nivelului mării

Australia. Mii de locuinţe din zona de coastă riscă să fie evacuate datorită creşterii nivelului mării

Australia. Mii de locuinţe din zona de coastă riscă să fie evacuate datorită creşterii nivelului mării
27 Oct 2009   •   23:14

Creşterea nivelului mării ameninţă mii de locuinţe din mai multe zone de coastă australiene, care riscă să fie evacuate, se arată într-un raport oficial citat, marţi, de AFP. Din cauza creşterii nivelului mării, din ultimul deceniu, cu mai mult de 80 de centimetri, grupul de lucru cu privire la schimbările survenite la nivelul oceanelor recomandă acţiuni urgente pentru protejarea coastelor australiene.

Majoritatea australenilor (80%) trăiesc în zone de coastă iar peste 700.000 de case se află la cel mult trei kilometri de malul mării. Raportul solicită autorităţilor australiene adoptarea unor ?măsuri care să interzică popularea acestor zone datorită riscului provenind de la apele mării?.

În cadrul aceluiaşi raport sunt recomandate, printre altele, o reevaluare a planurilor urbanistice în funcţie de schimbările climatice şi de eroziunea solului. Cele mai mari oraşe australiene sunt amplasate pe coastă, ca şi locuinţele a aproximativ şase milioane de persoane care trăiesc în afara aglomerărilor urbane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzire globala
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close