Antena 3 CNN Externe Australia. Pasagerii unui vapor sunt în carantină, după ce au prezentat simptome ale gripei porcine

Australia. Pasagerii unui vapor sunt în carantină, după ce au prezentat simptome ale gripei porcine

Australia. Pasagerii unui vapor sunt în carantină, după ce au prezentat simptome ale gripei porcine
Sursa foto: Gripa
27 Mai 2009   •   15:17

Două persoane contaminate cu virusul H1N1 au murit la New York. Nu este deocamdată clar dacă victimele au murit din cauza gripei sau a altor boli.

Între timp, peste 2.000 de pasageri ai unui vapor din Australia sunt în carantină, după ce 14 dintre ei au prezentat simptome ale gripei porcine. Oamenii au fost rugaţi să rămână izolaţi acasă sau la spital timp de cel puţin o săptămână. Nava a plecat, însă, către altă destinaţie cu un echipaj nou.

Pasagerii vaporului au debarcat cu toate că existau câteva persoane care aveau simptome de gripă. La doar câteva ore, cel puţin 14 pasageri au fost depistaţi cu virusul H1N1.

Autorităţile portuare susţin că nu era necesară instaurarea carantinei pentru că vaporul nu a acostat în ţările unde a fost confirmată gripa H1N1.

Autorităţile australiene din statul Victoria au anunţat vaccinări în masă pentru a preveni răspândirea virusului. Vor fi deschise clinici speciale pentru a prelua o parte din bolnavii din spitale, iar toate persoanele care au simptome de gripă vor fi vaccinate.

În Australia, aproape 60 de persoane au fost depistate pozitiv cu gripa H1H1.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Australia gripa porcina carantină
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close