Antena 3 CNN Externe Australia egalează un record: cea mai fierbinte zi din istorie. Temperatura extremă înregistrată

Australia egalează un record: cea mai fierbinte zi din istorie. Temperatura extremă înregistrată

Australia a egalat recordul pentru cea mai fierbinte zi din istorie, după ce un oraș de coastă a raportat temperaturi extreme. Termometrele au mai intregistrat această valoare cu 60 de ani în urmă.

Australia egalează un record: cea mai fierbinte zi din istorie. Temperatura extremă înregistrată
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    13 Ian 2022   •   18:41

Temperatura din Onslow, Australia de Vest, a egalat joi un record stabilit în 1962 în Australia de Sud. Biroul de Meteorologie a transmis joi că temperatura a ajuns la de 50,7 C.

Potrivit presei locale, temperatura medie în Onslow în această perioadă a anului este de 36,5 C. Alte două orașe, Mardie și Roebourne, au înregristrat și ele temperaturi de peste 50C.

Meteorologii sunt de părere că acumularea de aer cald în regiune a fost cauzată de lipsa furtunilor. Le-au recomandat oamenilor să aibă ”o grijă deosebită, să stea în casă cu aer condiționat sau, dacă trebuie să fie în aer liber, să stea la umbră și să țină consume lichide”, scrie BBC.

De asemenea, specialiștii au transmis că recordul poate fi chiar depășit, pentru că se așteaptă o nouă încălzire în zilele următoare.

Căldura record vine la doar câteva zile după ce un raport al sistemului de satelit al UE a confirmat că ultimii șapte ani au fost cei mai calzi din istorie. Valurile de căldură devin din ce în ce mai frecvente și mai extreme din cauza schimbărilor climatice induse de om.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 °C de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close