Antena 3 CNN Externe Australia trage un semnal de alarmă: „Un conflict cu Coreea de Nord ar fi devastator. Ar avea consecinţe catastrofale”

Australia trage un semnal de alarmă: „Un conflict cu Coreea de Nord ar fi devastator. Ar avea consecinţe catastrofale”

Australia trage un semnal de alarmă: „Un conflict cu Coreea de Nord ar fi devastator. Ar avea consecinţe catastrofale”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    09 Aug 2017   •   11:58

Premierul australian Malcolm Turnbull a avertizat miercuri că un conflict cu Coreea de Nord ar fi „devastator", într-un context în care tensiunile dintre Washington şi Phenian au escaladat, relatează DPA.

Marţi, preşedintele american Donald Trump a declarat că va răspunde cu „foc şi furie” dacă Phenianul continuă să profereze ameninţări, iar nord-coreenii au replicat că au în vedere un atac cu rachetă asupra teritoriului american Guam.

Premierul australian a subliniat în faţa presei la Canberra că singurul mod de a trata cu Coreea de Nord este de a aplica „presiune economică maximă” şi a salutat noile sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU.

Australia va pune în aplicare sancţiunile, dar este crucial ca Phenianul să revină la o atitudine raţională, a menţionat Turnbull.

„Un conflict ar fi devastator. Ar avea consecinţe catastrofale. Înţelegem cu toţii acest lucru”, a adăugat şeful guvernului australian.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close