Antena 3 CNN Externe Australienii se pregătesc pentru un ciclon devastator ce va lovi Queensland

Australienii se pregătesc pentru un ciclon devastator ce va lovi Queensland

Australienii se pregătesc pentru un ciclon devastator ce va lovi Queensland
Sursa foto: Foto: nasa.gov
02 Feb 2011   •   14:23

Australienii din Queensland se pregătesc, miercuri, pentru o nouă catastrofă naturală. După ce statul din nordul Australiei a fost lovit de inundaţii de proporţii, meteorologii anunţă că ciclonul tropical Yasi şi-a schimbat direcţia şi va lovi regiunea în jurul orei 12 noaptea, ora locală, informează CNN.

Yasi a fost înregistrat în categoria 5, cea mai mare valoare posibilă în sistemul de clasificare a furtunilor tropicale în Australia. Ciclonul prezintă o viteză a vântului de 230 km/h cu intensificări până la 300 km/h, valori care se vor menţine până când va atinge coasta şi va intra pe continent.

Locuitorii din Queensland au fost sfătuiţi de autorităţi să îşi părăsească locuinţele, fiind avertizaţi că, în cazul în care aleg să rămână, vor avea de înfruntat o furtună care le poate pune viaţa în pericol.

Magazinele din statul australian au fost invadate de oamenii care îşi cumpără provizii pentru a putea face faţă furtunii, Queensland a mai avut de-a face cu un ciclon în luna martie a anului trecut, dar Ului, o furtună de categoria 3, nu se poate compara cu forţa cu care va lovi Yasi.

În luna ianuarie, 3,1 milioane de oameni din nordul Australiei au fost afectaţi de inundaţii, primul ministru, Julia Gillard, anunţând o taxă unică pentru repararea pagubelor provocate de intemperii, pagube care se ridică la valoarea de aproximativ 5,5 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Australia ciclon furtuna tropicala
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close