Antena 3 CNN Externe Austria a legalizat sinuciderea asistată

Austria a legalizat sinuciderea asistată

Parlamentul Austriei a adoptat, joi, legea care prevede legalizarea sinuciderii asistate pentru persoanele care suferă de boli grave, incurabile Citeşte întreaga ştire: Austria a legalizat sinuciderea asistată pentru bolnavii incurabili, în stadiu terminal.

Austria a legalizat sinuciderea asistată
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    17 Dec 2021   •   00:03

În urmă cu un an, Curtea Constituţională a ordonat guvernului să revizuiască legislaţia care pedepseşte moartea asistată cu până la cinci ani de închisoare.

În Europa, eutanasia a mai fost legalizată în ţări precum Belgia,Olanda, Italia și Spania. 

Potrivit textului validat de majoritatea partidelor, cu excepţia formaţiunii de extremă-dreaptă Partidul Libertăţii (FPÖ), adulţii bolnavi în faza terminală sau care suferă de o boală permanentă şi debilitantă vor putea beneficia de asistenţă pentru a-şi pune capăt vieţii.

Dintr-o astfel de perspectivă, o persoană cu handicap sau rănită care nu este încă la sfârșitul vieții ar fi așadar eligibilă pentru sinucidere asistată, de îndată ce consideră că „nu poate evita starea de suferință”.

Doi medici vor trebui să evalueze fiecare caz, dintre care unul trebuie să fie calificat în medicină paliativă. În special, ei vor trebui să determine dacă pacientul este capabil să ia decizia în mod independent.

Apoi se stabilește un termen de așteptare de douăsprezece săptămâni - redus la două în caz de deces pe termen scurt - între solicitarea pacientului și autorizarea de a obține, de la un farmacist, livrarea produsului letal care să-i permită încetarea vieții, si care trebuie folosita in termen de un an de la dobandirea lui.

Această perioadă va fi redusă la două săptămâni pentru pacienţii aflaţi în ”stadiul terminal” al unei boli.

Orice publicitate și orice avantaj economic în favoarea sinuciderii asistate este strict interzisă.

Cu toate acestea, organizațiile pro-life nu așteaptă ca textul care urmează să fie discutat în parlament să reacționeze: de exemplu, societatea austriacă de îngrijiri paliative, societatea austriacă de psihiatrie, mai multe asociații de persoane cu dizabilități, precum și societatea pentru prevenirea sinuciderii. nu au omis să sublinieze inconsecvența proiectului de lege cu politicile existente de prevenire a sinuciderii.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close