x close

Austria recurge la armată pentru a face faţă crizei imigranţilor. Autorităţile sunt depăşite de situaţie

de S.T.    |    26 Aug 2015   •   09:11
Austria recurge la armată pentru a face faţă crizei imigranţilor. Autorităţile sunt depăşite de situaţie 534 Foto: Agerpres/Xinhua

Armata austriacă va mobiliza 500 de militari pentru a ajuta autorităţile, depăşite de situaţie, să facă faţă unui număr important de imigranţi care sosesc din Ungaria şi Italia, a anunţat ministrul Apărării, relatează portalul TheLocal.at.

"Vom pune la dispoziţie atâţi militari câţi sunt necesari", a declarat marţi Gerald Klug, înaintea unei reuniuni a Cabinetului pe tema măsurilor de gestionare a crizei, inclusiv o suplimentare a personalului în trierea imigranţilor.

Militarii urmează să ajute la transportarea oamenilor şi unor echipamente, la construirea unor adăposturi şi la furnizarea de hrană.

Ei nu urmau să fie mobilizaţi imediat la frontierele Austriei. Ministrul de Interne Johanna Mikl-Leitner a subliniat că aceasta este "cea din urmă opţiune".

Guvernul a numit un "coordonator pentru migrare", şi anume pe fostul bancher Christian Konrad.

Austria - una dintre cele mai bogate ţări UE - a depus eforturi să facă faţă numărului mare de imigranţi şi solicitanţi de azil. Principalul centru austriac de triere a refugiaţilor de la Traiskirchen, situat la sud de Viena, este extrem de aglomerat, de sute de persoane, nevoite să doarmă sub cerul liber.

Numărul cererilor de azil depuse în Austria a depăşit 28.300 numai din ianuarie şi până în iunie - tot atâtea cât tot anul trecut - iar oficialii se aşteaptă ca în acest an totalul să ajungă la 80.000.

Citeşte mai multe despre:

Austria armata imigranti criza imigranţilor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati