x close

Austria respinge criticile Bucureştiului privind alocaţiile şi cere României să fie neutră în calitatea de preşedinte al Consiliului UE

07 Ian 2019   •   18:02
Austria respinge criticile Bucureştiului privind alocaţiile şi cere României să fie neutră în calitatea de preşedinte al Consiliului UE foto: Pixabay.com

Juliane Bogner-Strauss, ministrul austriac al Familiei, a respins criticile Bucureştiului privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor, afirmând că România, în calitatea de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, trebuie să aibă o poziţie "neutră".

Pentru o ţară care exercită Preşedinţia Consiliului UE, „ar fi normal să adopte poziţia unui coordonator onest şi să acţioneze cât mai neutru posibil", a declarat Juliane Bogner-Strauss.

„Indexarea alocaţiilor aduce mai multă corectitudine. În acest caz nu este vorba de salariu sau de asigurări sociale. Toţi părinţii primesc acelaşi procentaj raportat la nivelul de trai şi toţi părinţii din UE, din Spaţiul economic european şi din Elveţia sunt trataţi egal", a argumentat Bogner-Strauss.

La 1 ianuarie 2019, în Austria, a intrat în vigoare legislația privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat membru în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului.

Citește și: România s-ar putea adresa Curții Europene de Justiției, în cazul alocațiilor pentru copii din Austria

Citește și: Măsurile luate de autoritățile române, în scandalul alocațiilor

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

Austria alocatii Romania
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati