Antena 3 CNN Externe Doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală vor avea acces în locuri publice în Austria

Doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală vor avea acces în locuri publice în Austria

Începând de luni, doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală vor avea acces în locuri publice precum restaurante, hoteluri, spaţii culturale, pe fondul unei creşterii a cazurilor de infectare cu coronavirus în Austria. De asemenea, persoanele nevaccinate nu vor avea acces nici în stațiunile de ski.

Doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală vor avea acces în locuri publice în Austria
Sursa foto: Pexels/Daniel Frank
de Alexandra Ionescu    |    06 Noi 2021   •   14:59

Noile restricţii vor intra în vigoare de luni, cu o perioadă de tranziţie de patru săptămâni pentru a-i stimula pe locuitori să se vaccineze, a declarat vineri cancelarul Alexander Schallenberg.

În perioada de tranziţie, va fi permis accesul persoanelor vaccinate cu o primă doză şi care prezintă, în plus, un test RT-PCR negativ, după care el va fi limitat la cei vaccinaţi cu schema completă sau care s-au vindecat de COVID-19.

”Nimeni nu poate diviza societatea, dar este responsabilitatea noastră să protejăm populaţia ţării”, a subliniat cancelarul într-o conferinţă de presă.

„Ocuparea patrilor de terapie intensivă crește semnificativ mai repede decât ne așteptam”, a adăugat el.

Alexander Schallenberg consideră răspândirea actuală a virusului „excepțională”, potrivit DW.

Deși aproape 64% din populația Austriei este complet vaccinată, aceasta este una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest.

Noile reguli se vor aplica în restaurante, cafenele, hoteluri, frizerii, la evenimente cu peste 25 de persoane și stațiuni montane.

Joi, capitala Viena anunţase restricţii similare.

Austria, ţară cu aproximativ 9 milioane de locuitori, a raportat vineri peste 9.300 de cazuri noi de infectare, un record pe anul 2021.

Bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 este de peste 11.450.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close