Antena 3 CNN Externe Austria plănuiește aducerea muncitorilor români cu un tren de noapte

Austria plănuiește aducerea muncitorilor români cu un tren de noapte

Austria plănuiește o cursă feroviară de noapte, care să streacă săptămânal prin Ungaria și România, pentru a aduce muncitorii necesari sistemului de îngrijire austriac, pe toată durata emidemiei de coronavirus.

Austria plănuiește aducerea muncitorilor români cu un tren de noapte
Sursa foto: pexels
24 Apr 2020   •   09:39

Sistemul de îngrijire din Austria depinde, în mare măsură, de forța de muncă din estul europei. Țara alpină și-a deschis granițele pentru muncitorii care fac naveta pe distanțe scurte, din țările vecine: Slovacia, Cehia, Ungaria și Slovenia. 

Însă țara de unde vin cei mai mulți muncitori în Austria este chiar România. Tocmai de aceea, începând cu data de 2 mai, Austria va pune la dispoziție o cursă feroviară de noapte, pentru a putea transporta mai mulți muncitori odată, respectând totodată și distanțarea socială, lucru ce nu s-ar putea întâmpla într-o cursă aeriană.

”Mă bucur că, în ciuda închiderii granițelor, avem posibilitatea de a crea un coridor comun pentru muncitorii din România”, a declarat Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru UE, adăugând că 33.000 de persoane din Austria depind de îngrijire 24 de ore, din 24.

Legătura directă cu Timișoara va avea, la început, o singură cursă pe săptămână, însă, dacă este cazul, va fi crescută la trei curse pe săptămâna, scrie Reuters

×
Subiecte în articol: Timisoara de noapte tren muncitori Austria
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close