Antena 3 CNN Externe Austria suspendă imunizarea cu AstraZeneca după decesul unei persoane

Austria suspendă imunizarea cu AstraZeneca după decesul unei persoane

Este alertă în Austria după ce în urma administrării vaccinului AstraZeneca, o persoană a murit iar alta s-a îmbolnăvit grav. Autoritățile au suspendat preventiv imunizarea.

Austria suspendă imunizarea cu AstraZeneca după decesul unei persoane
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2021   •   16:20

„Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte în legătură cu vaccinările făcute cu aceeași tranșă de vaccin AstraZeneca în districtul Zwettl”, au declarat, duminică, autoritățile sanitare din Austria, citate de Reuters.

O femeie în vârstă de 49 de ani a murit din cauza unor probleme severe de coagulare a sângelui, în timp ce alta, în vârstă de 35 de ani, a dezvoltat un embolism pulmonar și se recuperează.

„Nu există dovezi privind o relație cauzală cu vaccinarea”, a spus BASG. Ziarul „Niederoesterreichische Nachrichten”, precum și ORF și agenția de știri APA au raportat că cele două femei sunt asistente la clinica din Zwettl.

Coagularea sângelui nu se numără printre efectele secundare cunoscute

Conform BASG, problemele de coagulare a sângelui nu fac parte din efectele secundare cunoscute ale vaccinului, iar investigația continuă pentru a elimina orice posibilă legătură.

„Ca măsură de precauție, stocurile rămase din lotul respectiv de vaccin nu mai sunt folosite”, au adăugat autoritățile sanitare.

AstraZeneca nu a comentat cele două incidente.

Vaccinul a fost aprobat de autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene din 30 ianuarie, care au spus că vaccinul este eficient și sigur de utilizat. Reacțiile adverse observate în studii au fost de scurtă durată în cea mai mare parte și nu au fost raportate problemele de coagulare a sângelui.

Sursă: Mediafax

 

×
Subiecte în articol: Austria Astra Zeneca
Parteneri
Tudor Buzatu, fiul baronului de Vaslui, rupe tăcerea
x close