Antena 3 CNN Externe Cel puțin 26 de oameni au murit, și alți 4 au fost răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat în Pakistan

Cel puțin 26 de oameni au murit, și alți 4 au fost răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat în Pakistan

Cel puţin 26 de persoane au murit după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un şanţ miercuri în Kashmirul administrat de Pakistan, au anunţat mai mulţi oficiali.

Cel puțin 26 de oameni au murit, și alți 4 au fost răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat în Pakistan
Sursa foto: Twitter/paktimestoday
de Alexandra Ionescu    |    04 Noi 2021   •   11:11

Cel puțin 26 de persoane au murit miercuri când un autobuz de pasageri din Kashmir controlat de Pakistan a derapat de pe un drum de munte și a căzut într-o râpă adâncă, a declarat poliția.

Accidentul s-a petrecut în Pulandri, un district din regiunea Himalaya, a declarat un înalt oficial al poliției, Fayyaz Abbasi. El a adăugat că mai mulți pasageri au fost răniți în accident și au fost tratați într-un spital din apropiere.

Autobuzul care transporta în jur de 30 de pasageri.

Între timp, ofițerul de poliție Rashid Naeem Khan a spus că autobuzul se îndrepta spre orașul garnizoană Rawalpindi, când șoferul a pierdut controlul pe un drum de pe coasta muntelui deasupra râului Neelum.

„Se pare că autobuzul a avut o defecțiune tehnică”, a spus el.

Cauza accidentului încă neclară

Nu era clar ce a cauzat accidentul. Poliția a mai spus că numărul morților ar putea crește, aproximativ patru persoane fiind în stare critică.

Accidentele rutiere sunt frecvente în munții Kashmir și în alte părți din Pakistan. Accidentele sunt adesea puse pe seama vehiculelor și autostrăzilor prost întreținute și a nerespectării pe scară largă a regulilor de circulație.

Potrivit Biroului de Statistică din Pakistan, aproximativ 9.000 de accidente rutiere sunt raportate în fiecare an, ucigând aproximativ 4.000 de oameni.

Cașmirul a fost împărțit între Pakistan și India vecină de la independența lor de stăpânirea britanică în 1947. Cele două țări revendică fiecare Kashmir și au purtat trei războaie pentru el.

×
Subiecte în articol: pakistan autobuz accident morti
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close