Antena 3 CNN Externe Autocar lovit de un tren în Ucraina. 40 de oameni au murit (VIDEO)

Autocar lovit de un tren în Ucraina. 40 de oameni au murit (VIDEO)

Autocar lovit de un tren în Ucraina. 40 de oameni au murit (VIDEO)
Sursa foto: Foto: kharkovapartmentsforrent.com
12 Oct 2010   •   11:05

Un tragic accident a avut loc marţi în Ucraina. 40 de oameni au murit şi zece au fost răniţi după ce un autocar a fost lovit de un tren, a anunţat premierul ucrainian Mikola Azarov, citat de AFP.

Accidentul a avut loc la periferia oraşului Marganeţ, în regiunea Dnipropetrovsk, zona de centru-est a Ucrainei, în jurul orei 08:30 (08:30, ora României).

"Conform datelor preliminare, 40 de persoane au murit şi zece au fost rănite", a declarat Azarov, în deschiderea Consiliului de miniştri. Guvernul ucrainean a ţinut apoi un minut de reculegere în memoria victimelor.

Bilanţul anterior indica 37 de morţi, conform informaţiilor preliminare ale poliţiei rutiere regionale. "Trei copii figurează printre morţi. Este un adevărat carnagiu", a precizat Liudmila Başmakova, purtătoarea de cuvânt a poliţiei regionale.

"Locomotiva a târât autocarul circa o sută de metri", se arată într-un comunicat al serviciului de presă din Ministerul de Interne. Potrivit acestei surse, numărul morţilor ar putea creşte deoarece "unii răniţi sunt în stare critică?.

?Şoferul autocarului a încălcat codul rutier trecând pe culoarea semaforului care interzicea trecerea. Autocarul transporta localnici", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei regionale, Liudmila Başmakova.

Viktor Ianukovici, preşedintele Ucrainei, a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a cerut o anchetă "minuţioasă" a acestei drame pentru ?găsirea celor vinovaţi".

Şoferii ucrainieni, cei mai mulţi circulând cu vehicule vechi, încalcă frecvent codul rutier. Peste 7.000 de ucraineni au murit în 2008, în urma unor accidente rutiere.

 

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close