Antena 3 CNN Externe Autocar plin cu zeci de români, în flăcări pe o autostradă din Austria. Reacția MAE, după accident

Autocar plin cu zeci de români, în flăcări pe o autostradă din Austria. Reacția MAE, după accident

Momente dramatice pe o autostradă din Austria. Un autocar cu 48 de pasageri români a loc foc pe autostrada A21.

Autocar plin cu zeci de români, în flăcări pe o autostradă din Austria. Reacția MAE, după accident
01 Iun 2020   •   16:03

Șoferul și pasagerii au reușit să coboare înainte ca flăcările să cuprindă întreg autocarul.

În momentul de față nu se cunosc informații cu privire la cauzele inzbucnirii incendiului.

Din fericire, toți pasagerii români au reușit să supraviețuiască și au fost ulterior cazați la un hotel.

Reacția Ministerului Afacerilor Externe:

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Viena s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la incidentul produs în data de 30 mai 2020, pe autostrada Alland, lângă Sparbach (districtul Mödling, Republica Austria) și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare privind identitatea, starea de sănătate a persoanelor implicate și situația acestora, precum și circumstanțele producerii incidentului.

Din dialogul cu autoritățile locale a rezultat că în acest incident a fost implicat un autocar înmatriculat în România. În urma accidentului nu au rezultat victime, toți cetățenii români aflându-se în afara oricărui pericol. 

MAE menționează că toți pasagerii au fost preluați de un alt autocar și au continuat deplasarea către destinația prevăzută anterior incidentului. 

Până la acest moment, la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Viena este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65, 0043 1 505 23 81 şi 0043 1 230 95 1, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 0043 699 117 26027".

Autocar plin cu zeci de români, în flăcări pe o autostradă din Austria

×
Subiecte în articol: Austria
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close