Antena 3 CNN Externe Automobilele diesel și pe benzină, interzise în Bruxelles după 2030

Automobilele diesel și pe benzină, interzise în Bruxelles după 2030

Guvernul regional din Bruxelles a anunţat vineri interzicerea automobilele diesel în regiune, începând din 2030, cât şi a automobilelor pe benzină din 2035. Măsura are rolul de a accelera atingerea obiectivului Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

Automobilele diesel și pe benzină, interzise în Bruxelles după 2030
de Alexandra Ionescu    |    25 Iun 2021   •   18:42

De asemenea, interdicţia se va aplica, începând din 2035, şi pentru vehiculele care rulează cu GPL precum şi pentru automobilele hibride.

„Prin acest nou pas în transformarea Bruxelles-ului într-o zonă cu emisii reduse, confirmăm dorinţa regiunii de a opta pentru o tranziţie climatică care este una corectă din punct de vedere social”, a declarat preşedintele regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort, potrivit Reuters.

Pentru a compensa pentru eliminarea autovehiculelor cu motoare diesel şi pe benzină, Guvernul regiunii Bruxelles intenţionează să instaleze 20.000 de staţii de încărcare electrice în regiune şi de asemenea să investească sume mari în mobilitate, inclusiv aproape un miliard de euro în transportul public numai în 2021 pentru a îmbunătăţi oferta şi accesibilitatea.

Conform Agenţiei pentru protecţia mediului din Bruxelles, transportul rutier este responsabil pentru 30% din emisiile totale de dioxid de carbon în Regiunea Capitalei Bruxelles, iar aceste emisii au rămas la un nivel constant încă din 1990.

×
Subiecte în articol: automobil diesel benzina Bruxelles
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close