Antena 3 CNN Externe Autorului masacrului de la școala din Texas a fost agresat de colegi din cauza hainelor pe care le purta și pentru că familia lui era săracă

Autorului masacrului de la școala din Texas a fost agresat de colegi din cauza hainelor pe care le purta și pentru că familia lui era săracă

Autorului masacrului de la școala din Texas, a fost un singuratic în liceu și a fost hărțuit de colegi pentru că era sărac.

Autorului masacrului de la școala din Texas a fost agresat de colegi din cauza hainelor pe care le purta și pentru că familia lui era săracă
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2022   •   17:31

Așa l-au descris foști colegi și colegi de clasă pe ucigașul în vârstă de 18 ani, care a ucis cel puțin 19 copii nevinovați în al doilea cel mai mortal atac într-o școală istoria Americii, în Uvalde, Texas, marți, înainte de a fi împușcat într-un schimb de focuri.

Descris de un elev drept un „emo”, colegii spun că a fost bajocorit îndelung de copii pentru îmbrăcămintea lui, iar mulți dintre liceeni râdeau de el, numindu-l ”gay”.

Un fost coleg de clasă, care a cerut să nu fie identificat, a declarat pentru CNN că el și Ramos erau oarecum „apropiați” și obișnuiau să joace pe Xbox împreună. Ucigașul era un fan al jocului de împușcături și luptă Call of Duty.

Pe contul său de Instagram se crede că Ramos a distribuit o fotografie cu două puști în stil AR15 cu doar trei zile înainte de atacul de la școala elementară Robb, în ​​timp ce biografia de pe pagina sa TikTok scria: „Copiii fie speriați irl” (n.r. în viața reală).

Deși nu se cunoaște încă motivul masacrului, un vecin a declarat postului local de știri Newsy că l-a văzut pe Ramos, care lucra la Wendy's, certându-se cu bunica sa, susținând că este „furios că nu a absolvit”.

El a spus că bunica a țipat: „M-a împușcat, m-a împușcat”, înainte ca Ramos „să dispară pe stradă” și să-și lovească mașina înainte de a-și ataca colegii, și profesorii, ucigând 21 de persoane.

Atacul a avut loc a doua zi după ce colegii săi au absolvit. Bunica lui a supraviețuit, dar a fost grav rănită, a raportat Reuters.

Vecinul său Ruben Flores, în vârstă de 41 de ani, a spus că a avut o „viață destul de dură” cu mama sa și că el a încercat să fie o figură paternă pentru adolescent.

El a susținut pentru Post că poliția i-a vizitat anterior casa și că tânărul cu probleme s-a certat adesea cu mama lui înainte de a se muta la casa bunicii lui, în urmă cu câteva luni.

În orele care au precedat crimele, Ramos și-a arătat armele unei femei din LA prin intermediul paginii sale de Instagram, spunând că era „pe cale să facă” ceva.

Când femeia a întrebat ce, el a spus: „Îți spun înainte de 11”. A început să tragă la prânz.

„De îndată ce a intrat în școală, a început să împuște copii, profesori, oricine i-a ieșit în cale, a împușcat pe toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, Lt. Chris Olivarez.

Vorbind anonim, un coleg de clasă a spus că Ramos a început să vină din ce în ce mai puțin la ore, pe măsură ce alți copii îl hărțuiau din cauza hainelor și a situației financiare a familiei sale.

„Nu ar fi vrut să meargă la școală și a renunțat încet. Abia a venit la școală”, a spus acesta, potrivit The Daily Mail.

Cu patru zile înainte de atac, Ramos i-a trimis prietenului său o poză cu AR și un rucsac plin cu 5,56 cartușe.

 „Am spus: „Frate, de ce ai asta?” și el a spus: „Nu-ți face griji”.

Ramos, care este originar din Dakota de Nord și s-a mutat recent în Texas - și-a cumpărat două puști de ziua lui, când a împlinit 18 ani.

Conform unei noi legi texane adoptate în septembrie, cei cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani pot cumpăra arme dacă au un ordin de protecție, pentru violență în familie, urmărire, prostituție sau trafic sexual.

Legea a eliminat, de asemenea, cerința de autorizare pentru o armă de mână. Puștile erau deja permise fără licențe în Texas.

Ramos a fost împușcat și ucis de forțele de ordine la școala elementară Robb din Uvalde, Texas, după ce a ucis 21 de persoane.

 

×
Subiecte în articol: Texas atac SUA masacru impuscaturi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close