Antena 3 CNN Externe Autoritatea americană în domeniul nuclear, îngrijorată de eventualele inundaţii la o centrală din Illinois

Autoritatea americană în domeniul nuclear, îngrijorată de eventualele inundaţii la o centrală din Illinois

Autoritatea americană în domeniul nuclear, îngrijorată de eventualele inundaţii la o centrală din Illinois
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
03 Noi 2012   •   12:17

Comisia americană de reglementare în domeniul nuclear (NRC) şi-a exprimat vineri "îngrijorarea" legată de un posibil impact al unor eventuale inundaţii la nivelul unei centrale din Illinois (nord), în cadrul unor inspecţii desfăşurate după accidentul de la Fukushima, Japonia, în 2011, relatează AFP.
   
"Inspectorii NRC au identificat numeroase subiecte de îngrijorare în cursul recentelor inspecţii, desfăşurate ca urmare a accidentului de la Fukushima", la centrala din Dresden, a afirmat Comisia într-un comunicat.
   
Acest avertisment intervine în contextul în care mai multe centrale din estul ţării au fost afectate luni de Uraganul Sandy, în special din cauza creşterii nivelului apelor în sistemul de răcire.
   
Centrala Dresden nu a fost afectată de recentele intemperii, dar NRC se teme de consecinţele pe care o inundaţie importantă le-ar putea avea la nivelul siguranţei centralei, în folosinţă din 1970, chiar dacă a catalogat această ipoteză drept puţin probabilă.
   
NRC îşi exprimă îngrijorarea în special cu privire la "eficacitatea" procedurilor de urgenţă prevăzute în caz de inundaţii şi vrea să afle dacă această centrală, construită în 1966, respectă noile norme de securitate pentru a face faţă acestui gen de intemperii.
   
Comisia a dat un termen de "30 de zile" operatorului centralei, compania americană Exelon, pentru a răspunde îngrijorărilor sale, se adaugă în comunicat.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close